Hakkımızda

Önemi giderek artan ve karmaşıklaşan problemleri zaman, kaynak, çevre, güvenlik, sosyal etmenler, ekonomi ve benzeri olgulardan kaynaklanan kısıtlar içerisinde çözmek mühendislik ve iş idaresi alanlarında karşılaşılan önemli bir sorundur. Her ne kadar lisans seviyesinde verilen eğitim ve öğretim, mesleklerin temel alanlarını tanıtmak ve öğrencilere yetkinlik kazandırmak için yeterli düzeyde olsa da,  her sektörde, sürdürülebilirliği ön planda tutan üretim sistemleri için gerekli olan teknik uzmanlaşmanın ve problem çözme ve optimizasyon altyapısının teknolojik gelişmelere paralel ilerlemesinin sağlanması, yüksek lisans seviyesinde bir eğitimin verilmesini gerekli kılmaktadır. Bu nedenle, TED Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı,  günümüzün yeni nesil mühendislerine ve yöneticilerine güncel ve karmaşık problemileri sürdürülebilir yaklaşımlarla çözebilme becerilerinin kazandırılmasını hedeflemektedir.